Voorbeeld ondernemingsplan

Een voorbeeld ondernemingsplan kan u op weg helpen naar het schrijven van uw eigen plan. Een goed ondernemingsplan is de basis voor een succesvol bedrijf.U kunt de verschillende ondernemingsplannen downloaden en bekijken om vervolgens uw eigen plan te schrijven. In de gratis voorbeelden staat per onderdeel een duidelijke omschrijving van de inhoud.1. Ondernemingsplan downloaden: Algemeen voorbeeld

2. Ondernemingsplan downloaden: Algemeen voorbeeld

3. Ondernemingsplan downloaden: Schoonheidssalon

Ook kunt u via een simpele gratis tool van de Rabobank uw ondernemingsplan maken en direct downloaden:

Gratis ondernemingsplan

In een ondernemingsplan zet u de plannen voor uw toekomstige bedrijf op een rij. In een goed ondernemingsplan worden de volgende onderdelen uitgewerkt:
1. Informatie over de ondernemer(s)

In dit onderdeel van uw ondernemingsplan vermeldt u in ieder geval uw persoonlijke gegevens, persoonlijke situatie en persoonlijke eigenschappen. Ook vermeldt u hier hoe u zich gaat inzetten voor uw onderneming.2. Informatie over de onderneming

In dit onderdeel van uw ondernemingsplan beschrijft u wat uw plannen en idee├źn zijn. Ook de rechtsvorm, locatie en overige bekende bedrijfsinfomatie komen in dit onderdeel aan bod.


3. Informatie over de markt

In een marktonderzoek bekijkt u de haalbaarheid van uw idee. U doet onderzoek naar uw mogelijke klanten en concurrenten. Vervolgens legt u vast hoe u zich gaat onderscheiden en hoe u de markt gaat benaderen.


4. Informatie over de organisatie

In dit onderdeel van uw ondernemingsplan komt de organisatie aan de orde. Door wie wordt de administratie verzorgd, welke verzekeringen heeft u nodig, wat schrijft u in uw algemene voorwaarden, welke vergunningen heeft u nodig en welke wettelijke eisen zijn er voor u van toepassing.


5. Informatie over de financien

In dit onderdeel van uw ondernemingsplan maakt u een investeringsbegroting, financieringsplan, exploitatiebegroting, liquiditeitsbegroting, persoonlijke begroting.

voorbeeld financieel plan
Voorbeeld ondernemingsplan downloaden